Press "Enter" to skip to content

Kategori: Uncategorized

«Mark Knopfler – The Studio Albums 1996-2007»

I år er det 25 år siden Mark Knopfler slapp sitt første soloalbum «Golden Heart». For å markere dette slippes samleboksen «Mark Knopfler – The Studio Albums 1996-2007» på CD og vinyl denne høsten, og boksene vil inkludere følgende titler:

  • «Golden Heart» (for første gang på vinyl)
  • «Sailing to Philadelphia» (for første gang på vinyl)
  • «The Ragpicker´s Dream»
  • «Shangri-la»
  • «Kill to Get Crimson»
  • Bonus-disk med B-sides fra denne perioden

Under the Volcano

«Under the Volcano», en ny dokumentar om AIR Studios på Montserrat, hvor blant annet «Brothers in Arms» ble innspilt, er nå ute. Mark Knopfler og Guy Fletcher bidrar i dokumentaren, og traileren ser du nedenfor. Mer info finnes her.

Henrik Hansen-dokumentar i 2021

Henrik Hansens lenge planlagte dokumentar om Mark Knopfler skal etter planen utgis i 2021. Henrik Hansen har fulgt Mark gjennom både studioarbeid og turneer de siste årene, og han laget blant annet denne promofilmen for «Tracker» i 2015. En dokumentar i full lengde av denne kvaliteten er virkelig noe å se frem til!

PS Please

Mark er én blant mange artister som bidrar på Sir Cliff Richards nye 80-årsjubileumsalbum Music … The Air That I Breathe. Albumet ble sluppet i går, og sangen hvor Mark bidrar med umiskjennelig gitararbeid, PS Please, kan høres her.

Stand By Me

Mark Knopfler er én av mange artister som denne høsten har bidratt på en nyinnspillingen av Ben E. Kings klassiker «Stand By Me». Singelen ble sluppet på 60-årsdagen for den originale utgivelsen, 27.oktober 2020, og inntektene fra singelen går til hjelpeorganisasjonen «Help Musicians». Mark er dessverre ikke med på videoen, men han bidrar på gitar. Er det noen som hører han i mixen? Sangen er også tilgjengelig på Spotify, mm.