Press "Enter" to skip to content

Måned: januar 2011

Mark Knopfler – A Life in Songs (Oppdatert!)

I går sendte BBC Four en nyinnspilt dokumentar om Mark Knopfler og hans karriere. Dokumentaren bør sees av en hver Mark Knopfler-fan, og 50% av den er foreløpig gjort tilgjengelig på Youtube av en fan for oss som ikke har BBC Four. Resten av programmet skal visstnok bli tilgjengelig i løpet av dagen. Kos dere!
NB! Klipp 3 av 4 mangler foreløpig…


Mark Knopfler – OBE


Det er kanskje ikke alle som vet at Mark Knopfler ble tildelt Order of the British Empire (OBE) for sin innsats med musikk i desember 1999? Utmerkelsen ble delt ut av dronning Elizabeth 🙂

Mark Knopfler på BBC…

Fredag 28.januar er det virkelig Mark Knopfler-kveld hos BBC Four. Kanalen sender denne kvelden hele tre ulike programmer som omhandler Mark Knopfler, og kanskje mest interessant er den nyinnspilte dokumentaren «A Life In Songs». Her snakker Mark om hele sin karriere, fra sin tid som pub-artist på 70-tallet og frem til fjorårets Get Lucky-turné i Amerika og Europa. Hele sendeplanen ser du her:

Money for Nothing bannlyst i Canada – Oppdatert

The Canadian Broadcast Standards Council (CBSC) bestemte i går at Money for Nothing er uegent på kanadisk radio grunnet Mark Knopflers bruk av ordet «Faggot» flere ganger i teksten. «Faggot» er regnet som et nedlatende slanguttrykk brukt om homofile menn, og utestengelsen kommer etter en klage rettet mot den kanadiske radiokanalen CHOZ-FM. Radiokanalen avslo først klagen, men CBSC bestemte senere at radiokanalen brøt med The Canadian Association of Broadcasters’ etiske retningslinjer ved å spille låta i sin originale form. Money for Nothing vil dermed ikke bli å høre på kanadisk radio med mindre tekstmaterialet blir endret… Detaljer finner du her og her, samt i den norske Nettavisen her.

Bap Kennedy studio-dagbok…

Som tidligere nevnt er Mark Knopfler om dagen i sitt studio i London og produserer et album for Bap Kennedy, og som vanlig har Guy Fletcher laget en studio-dagbok fra prosessen. Den finner du her.