Press "Enter" to skip to content

Måned: november 2011

Turneen er over…

I går kveld endte Mark Knopfler og Bob Dylan sin Europa-turné med en konsert i Hammersmith Apollo i London. Setlistene til Mark i løpet av høsten har stort sett bestått av 11 låter, inkludert sanger som What It Is, Speedway at Nazareth og Brothers in Arms, men den største overraskelsen har helt klart vært fremføringen av Haul Away, Privateering og Corned Beef City, tre helt nye låter som muligens blir å høre på neste års utgivelse. Etter hvert har også Mark tatt mer og mer del i showet til Bob Dylan, og under gårsdagens avslutningshow spilte han gitar på henholdsvis Leopard-Skin Pill-Box Hat, It’s All Over Now, Baby Blue og Things Have Changed. I tillegg dukket han også opp igjen på scenen for å spille OG synge sammen med Bob på turneens absolutt siste låt – Dylans Forever Young. Se en flott video av begivenheten i opptaket under. I dag er Mark og bandet tilbake i British Grove Studios for å fortsette arbeidet med neste års utgivelse, og forhåpentligvis kommer det mer info om dette i løpet av de nærmeste dagene. Heng med!

Duetten til Mark og Bob ble i går også omtalt på websiden til The Rolling Stones Magazine.

Album-oppdatering

Guy Fletcher forteller i dag at Mark Knopflers kommende album skal være ferdig innspilt 30.januar 2012. Hele bandet returnerer til British Grove Studios etter at Marks turné med Bob Dylan avsluttes i London mandag 21.november. Det er foreløpig lite info knyttet til det nye albumet, og selv om Mark i høst har fremført tre helt nye låter på turneen, henholdsvis Privateering, Corned Beef City og Haul Away, er det ingen garanti for at alle disse vil bli å finne på neste års utgivelse. Vi skal gjøre så godt vi kan for å holde dere oppdatert etter hvert som informasjonen kommer ut…

Mark på kommende Dylan-album…

Mark har spilt inn en versjon av Bob Dylans Restless Farewell til det kommende veldedighetsalbumet Chimes of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International. Albumet slippes i slutten av januar 2012.

Shimnavale

Vi har tidligere skrevet om «The Sailor’s Revenge», albumet som Bap Kennedy spilte inn i studioet til Mark Knopfler tidligere i år. Det har lenge vært usikkert når albumet skulle slippes, men nå ser det endelig ut til at albumet blir tilgjengelig i januar 2012. Mark Knopfler bidrar med både vokal og gitarspill på albumet, og i tillegg bidrar flere av Marks musikere, deriblant Guy Fletcher, Glenn Worf, Ian Thomas og John McCusker. En av sangen fra albumet, Shimnavale, er nå tilgjengelig på nettet. Lytt til sangen her.