Press "Enter" to skip to content

Måned: januar 2012

Bap Kennedy – The Sailor’s Revenge

Bap Kennedys nyeste album, The Sailor’s Revenge, som ble spilt inn i Mark Knopflers studio i begynnelsen av 2011, slippes offisielt i morgen, 30.januar. Mark Knopfler bidrar med både gitar og vokal på albumet, og det er også han som har produsert utgivelsen. I tillegg er både Guy Fletcher, John McCusker og Glenn Worf, alle fast innventar i Knopfler studio- og liveband, medvirkende på plata. The Sailor’s Revenge er allerede tilgjengelig på streamingtjenesten Spotify.

Mer Dylan?

Vi har tidligere skrevet at Paul Crockford bekrefter Europa-datoer for Knopfler i 2013, og nå vil blant annet denne kilden ha det til at Mark skal fortsette høstens turnérunde med Dylan i løpet av 2012 – denne gangen i USA. Dylan og Knopfler spilte kun i Europa i høst, og det er ikke utenkelig at de ønsker å ta med seg dette showet til Amerika. Hvis dette er tilfelle vil en foreløpig plan for tiden fremover se noe sånn ut:

2012: Nytt studioalbum
2012: Filmmusikk til Private Peaceful
2012: USA-turné med Dylan
2013: Soloalbum-turné

For ordens skyld: Planen er ubekreftet.

Ny Knopfler på musikkhimmelen

Ben Knopfler
Ben Knopfler er en av tvillingsønnene til Mark Knopfler og han er trommis i et band som kaller seg «The Rocket Dolls» Bandet kan plasseres i sjangeren «Alternative Post Grunge Riff Metal». Nå har sønnen blitt nominert til prisen «2012 Pure Rawk Awards Drummer of the Year». Det er moro at det musikalske Knopfler-genet videreføres og man kan umiddelbart se at gutten er snarlik sin far da han var yngre – bare se på bildet!

Breaking news!

Paul Crockford, Mark Knopflers manager, bekrefter ovenfor MKNorge at Mark Knopfler vil turnere Europa i 2013. Vi vet foreløpig lite om detaljene rundt dette, men det tyder med andre ord på at det ikke blir noen album-turné i 2012. Hvis Marks nye soloalbum slippes i løpet av sommeren er det likevel lov å håpe på en eller annen form for promo-turné, men her er det mange usikkerhetsmomenter. I følge tidligere rykter skal Mark i løpet av året også ferdigstille filmmusikken til Pat O’Connors Private Peaceful, en film som angivelig skal slippes i 2012, men dette har foreløpig ikke blitt bekreftet på noe vis fra Marks management. For oss som hadde håpet på Europa-turné i 2012 er jo bekreftelsen litt skuffende, men samtidig har vi jo fått bekreftet av det vil bli nye konserter, forhåpentligvis i Norge, i løpet av 2013. Vi følger som vanlig løpende med, og kommer raskt tilbake med mer info når dette foreligger. I mellomtiden får vi bare glede oss over en kommende Europa-turné i 2013 🙂

Det nye albumet er snart ferdig..

Guy Fletcher på scena i Oslo Spektrum 2005 (Foto; Kay Edvin Nessæther)
Guy Fletcher melder på sine facebook-sider at det kommende albumet til Mark Knopfler snart er ferdig. Han skriver følgende; «Been in the studio this week with Mark. Album shaping up really well now», «great few days in the studio with Mark. Songs sounding fab.» og «The new Mark Knopfler album is almost completed now and we will start mixing in a few weeks.» Vi gleder oss!