Press "Enter" to skip to content

Måned: mars 2012

Marks kommende album er ferdig

Guy Fletcher bekrefter nå at ferdigstillingen av Mark Knopflers kommende studioalbum er fullført. Det betyr i prinsippet at miksingen er ferdig, og at den etter hvert lange innspillingsprosessen, som startet i februar i fjor, er avsluttet. Det er foreløpig lite bekreftet informasjon om utgivelsen, men vi vet at den slippes i løpet av året. Et realistisk anslag vil være september, men vi må nok bare avvente dette inntil videre. Det skal visstnok ha blitt spilt inn flere sanger til dette albumet enn til noen andre tidligere utgivelser, og det lover jo veldig godt. Om alle de innspilte sangene blir med på det endelige resultatet er jo aldri godt å si, men det beviser ihvertfall at Mark fremdeles er en produktiv låtskriver – kanskje mer nå enn noen gang før. I tiden fremover kan vi glede oss til å få vite mer om albumtittel, cover, antall sanger, låtliste, med mer. MKNorge kommer til å følge dette tett, så heng med for oppdatert info om 2012s viktigste plateutgivelse…

Ny sang fra The Straits

The Straits, coverbandet som spiller gamle Dire Straits-låter, og som har med seg både Alan Clark og Chris White, begge tidligere medlemmer av Dire Straits, har nå spilt sin første egenproduserte låt live. Sangen heter Jesus Street og kan høres her:

Mark i kampanje for Syria

Mark Knopfler har nylig deltatt i en kampanje som støtter de ikke-voldelige protestene mot det syriske regimet som startet i 2011. Marks bidrag ser du i klippet under (se nøye etter 44 sekunder inn i klippet).

Norsk gitar til Mark Knopfler – Oppdatert

Husemoens Gitarmakeri på Lillehammer lager det som angivelig skal være den første gitarserien noen gang uten bruk av regnskogtømmer. I høst sendte gitarmakeren et eksemplar fra «Norwegian Wood»-serien over til Mark Knopflers studio i London, og det er ikke umulig at Knopfler tar gitaren i bruk på sitt kommende album. NRK snakket med Husemoen denne uka, og det intervjuet finner du her. På spørsmål fra MKNorge svarer Guy Fletcher følgende på hvorvidt Mark har tatt gitaren i bruk eller ikke:

Yes, it’s a beautiful guitar. I have been using it on my next album. It’s very well built and sounds delightful but it is a joy to play. One of those instruments that is difficult to put down.

Albumet Guy refererer til er et studioalbum han selv jobber med, men han vil altså ikke røpe hvorvidt Mark har benyttet den norske gitaren på sitt kommende album – enda…

Mark og Chris Botti

Mark Knopfler hadde i høst besøk av trompetisten Chris Botti i sitt studio i London. Chris gjorde opptak til sitt kommende album Impressions, og Mark bidro med både vokal og gitar på sangen What a Wonderful World. Albumet slippes i løpet av april.

Marks nye album ferdigstilles

Innspillingen av Marks kommende album, som har pågått siden februar i fjor, er nå inne i en avsluttende fase. Albumet er ferdig innspilt, og miksingen er i gang i Marks studio i London. Guy Fletcher sier at de til dette prosjektet har spilt inn flere sanger enn til noe annet tidligere prosjekt, så det hersker liten tvil om Marks produktivitet. Hvor mange av sangene som havner på det ferdigstilte albumet er foreløpig usikkert, men det lover ihvertfall godt, og det er vel lov å drømme om et dobbeltalbum? Vi kommer tilbake med mer info om albumet, som skal slippes i løpet av 2012, senere…