Press "Enter" to skip to content

Måned: oktober 2012

Guitar Stories

Endelig! Den 45 minutter lange dokumentaren, der Mark Knopfler reiser rundt i sin egen historie og viser frem seks av de gitarene som har betydd mest for han og hans karriere, er endelig tilgjengelig her for streaming i god kvalitet. Denne må sees, og det gjør du her.

Money for Nothing

Vi har nok et klipp på lager, også dette fra den kommende dokumentaren Guitar Stories. Her snakker Mark om Money for Nothing, og også om gitaren som ga utgangspunktet for lyden i det velkjente riffet…

Höfner Super Solid V2

Marks første gitar var en Höfner Super Solid V2 som faren hans kjøpte til han for 50£ i 1964, da Mark var 15 år. I den kommende TV-dokumentaren Guitar Stories snakker Mark om seks ulike gitarer som har betydd mye for han i hans karriere, og dette er naturligvis en av dem. Se et klipp fra dokumentaren her:

Hør smakebiter fra Geir Engen..

Som vi har annonsert tidligere så kommer Geir Engen med nytt album neste år. Geir er stor fan av Mark Knopfler og er tydelig inspirert av gitarguden. Hør smakebiter fra det kommende albumet i videoen under!

Vikningskipet utsolgt…

Både Hamar- og Stavangerkonserten med Mark Knopfler i juni 2013 er nå utsolgt. Stavanger ble utsolgt på 22 (!) minutter, mens de siste av totalt 8500 billetter til Hamar-konserten forsvant nå i helga. Knopfler setter med dette salgsrekord for konsertbilletter i Vikingskipet, og det har aldri før blitt arrangert en større konsert i idrettshallen. For de som fremdeles ikke har skaffet seg billett til Privateering-turneen neste år, er det fortsatt mulig å kjøpe dags- og festivalpass til Bergenfest den 12.juni her.

Sultans of Swing

Se Mark snakke om sin 1961 Fender Stratocaster i dette dokumentarklippet fra den kommende TV-dokumentaren «Guitar Stories». Dette er er gitaren som la grunnlaget for «Sultans of Swing» slik vi kjenner den i dag, og som har lyden enhver gitarist har forsøkt å etterligne 🙂