Press "Enter" to skip to content

Måned: august 2014

Going Home…

LHI morgen, 1.september, slipper Mark Knopfler en nyinnspilt versjon av sangen Going Home, originalt utgitt på albumet Local Hero fra 1983. Nyinnspillingen vil være tilgjengelig digitalt via tjenester som iTunes, Spotify og Amazon, og alle inntekter knyttet til utgivelsen doneres til Future Fund, en organisasjon som støtter forskning på kreft hos barn ved Great North Children’s hospital i Newcastle.

Mark fyller 65 år i dag.

mark-knopfler_2329683bSelveste Mark Knopfler, gitarhelten fra Glasgow i Skottland, the silent man of rock and roll, fyller 65 år i dag. Etter snart 40 år som plateartist er han fortsatt nyskapende, og han tør å gå sine egne veier. Han lener seg aldri tilbake på tidligere suksess – han strekker seg heller mot en ny. Det står det stor respekt av… Gratulerer så mye med dagen, Mark! Vi gleder oss til fortsettelsen.

Masiakasaurus Knopfleri

Som noen av dere kanskje vet har Mark Knopfler en dinosaurus oppkalt etter ser. Dinosaurusen, kalt Masiakasaurus Knopfleri, fikk navnet sitt i 2001, og bakgrunnen var at arkeologene kun så ut til å finne fossiler etter dinosaurusen mens de hørte på Marks musikk. Naturhistorisk museum på Tøyen i Oslo åpnet den 25.juli i år utstillingen «Heavy metal and punk fossils», en utstilling av fossiler med navn fra rockens verden, hvor blant annet en kopi av Masiakasaurus Knopfleri-fossilet er utstilt. I videoen under kan du se Torstein Helleve, kommunikasjonsleder ved Naturhistorisk museum, fortelle historien om hvorfor dinosauren fikk dette navnet.

The Breeze – An Appreciation Of J.J. Cale

jjcaleFor de av dere som ikke har fått det med seg så er Eric Claptons «The Breeze – An Appreciation Of J.J. Cale» nå ute i butikkene. Mark Knopfler bidrar med gitar og vokal på to av låtene, og plata inneholder også bidrag fra blant annet John Mayer, Tom Petty og Willie Nelson. Utgivelsen er tilgjengelig på både CD og vinyl, og er også å finne på diverse streamingtjenester.