Press "Enter" to skip to content

Åpent Hus, NRK1 – 2000

Mark var gjest i programmet «Åpent Hus» der Petter Nome var programleder for å promotere albumet «Sailing To Philadelphia». Han spilte blant annet «Baloney Again». I programmet fikk vi også bli kjent med to store fans av Mark Knopfler.

Ved hjelp av en epost til Åpent Hus fikk Norges mest trofaste fans av Mark Knopfler endelig møte mannen de har fulgt gjennom et utall turnéer, konserter og plateutgivelser.

Knopfler-fans er ikke som andre fans. I hvert fall er ikke Ole og Bente Bråthen det. Siden slutten av 70-årene har de vært dedikerte tilhengere av Mark Knopfler, først med Dire Straits, deretter som soloartist. En gang overvar de en konsert i Royal Albert Hall tre kvelder på rad, og etter konserten med Dire Straits på Valle Hovin i 1992 satte de seg i bilen og dro rett til Stockholm for å få med seg den neste konserten der! Paret Bråthen fikk lov til å være med på sendingen til Åpent Hus etter at de sendte en epost til dem. Dermed fikk de lov til å hilse på sitt store idol.

Hjemme i huset deres i Halden har de et helt rom tilegnet Knopfler, der de hver dag hører på platene hans og kikker på bilder av ham. Rommet inneholder også en samling avisutklipp, videoer, og en rekke ulike faneffekter. De to gjeveste troféene i samlingen er den rosa dressjakken som Knopfler hadde på seg under «Brothers in Arms»-turnéen og sølvplaten for 1.2 milloner solgte av «Money for Nothing». Begge disse ble kjøpt på auksjon, men Ole Bråthen vil ikke ut med hvor mye han måtte betale. Jakken hadde Ole på seg i studio på Åpent Hus, der både han og kona Bente fikk hilse på Knopfler.

Det ikke fjernsynsseerne fikk se, var at de også fikk hilse på helten sin etter sendingen. Da ble det tid til både en prat, og til å ta noen bilder. Mark Knopfler ble kjempeglad for lommekniven av sølv han fikk i gave av dem, forteller Bente. «Det var utrulig stort å møte ham ansikt til ansikt,» sier hun. Nå gleder både hun og Ole seg til Mark Knopflers forestående Norgesbesøk og konsert, som etter sigende blir til sommeren, enten juni eller juli. NRK gjorde også ett intervju med Mark som ble brukt på både radio og TV.