Press "Enter" to skip to content

Vestlandshallen – 2010

GET LUCKY TOUR – VESTLANDSHALLEN
Mandag 14.juni 2010
Av Kay Edvin Nessæther

Foto: Kay Edvin Nessæther

Mark Knopfler la også denne gangen turen innom Bergen for å gi den norske fansen det de ville ha. For godeste Knopfler liker seg godt i Norge og han har spilt i Bergen på hver turnè siden 2005, det vises også på antall solgte plater her tillands. Mannen med sitt karakteristiske gitarspill og spesielle måte å synge på går rett inn i hjerterota til oss nordboere.

Selve konsertstedet:

Konserten ble også denne gangen holdt i Vestlandshallen som til daglig er en idrettshall med kunstgress dekke. Selve hallen ligger ett lite stykke unna Bergen sentrum, på ett sted som heter Åsane. Det er egentlig ett forferdelig sted å oppleve en konsert på fordi hallen er mørk og grå og er lite innbydende. Ved scenen er det en del rader med sitteplasser blant annet til dem som kjøpte billetter via forsalget på websidene til Mark Knopfler, mens det lenger bak er ståplasser.
På den ene siden er det også sitteplasser, men de er plassert på en snodig måte litt på skrå fra scenen. Det lønner seg med andre ord å benytte seg av forsalget.

Det bergenske publikumet:

Det har aldri vært noe særlig liv i publikumet i Bergen. De er høflige og klapper bare når det faller dem inn å gjøre det. Mark Knopfler drar folk i alle aldrer på sine konserter så det har ingenting med at det er ”gamle” menn og damer som sitter i salen. Dette gjelder alle. Derfor gjorde vi i MK Norge det vi kunne for å skape liv og røre helt foran scenen. Vi greide å dra med oss noen i hvertfall og det tror vi at Mark fikk med seg der han skuet ned mot oss helt på slutten av konserten med ett smil.

Konserten:

Paul Crockford, manageren til Mark, inntok scenen før bandet hadde kommet på scenen for å si litt om at det ikke var lov til å filme eller ta bilde fra konserten og at alle måtte respektere det. Like etter steg Mark fram og satte i gang med Border Reiver som er en fantastisk åpningssang. Selve konserten ble en veldig fin og bra gjennomført konsert av Mark og det fantastiske bandet han har med seg. Det må være noe av et beste som er å finne av musikere, for det er så gjennomført profesjonelt og solid det de gjør at det er en fryd å høre på. Lyden var også veldig bra og det må til på en sånn ”konsertarena”. På de tre siste sangene tok vi sjansen på å gå fram til scena for å hylle Mark og gutta litt ekstra, men det ble ikke særlig godt mottatt av vaktene som kom stormende til. Uansett, vi stod helt ved MK og nøt de siste tonene av nydelige ”Piper to the end” som fikk avslutte konserten.

Nå krysser vi fingrene for at Mark Knopfler kommer med nytt album og en påfølgende turnè med nok ett Norgebesøk på timeplanen. Da vil vi gjerne oppleve en utekonsert i vakre Bergen…

Setliste:

1. Border Reiver
2. What It Is
3. Sailing To Phaldelphia
4. Coyote
5. Hill Farmers blues
6. Romeo And Juliet
7. Sultans of Swing
8. Done with Bonaparte
9. Marbletown
10. Donegans Gone
11. Speedway at Nazareth
12. Telegraph Road
13. Brothers In Arms
14. So Far Away
15. Piper to the end