Press "Enter" to skip to content

Oslo Spektrum – 2008

KILL TO GET CRIMSON TOUR – OSLO SPEKTRUM
Søndag 20.april 2008
Av Kay Edvin Nessæther

Endelig var dagen kommet. 2 års ventetid var endelig over, nå skulle jeg få se min store helt igjen i Oslo Spektrum. Tross flyskrekk satte jeg meg på flyet på Værnes i Trondheim sammen med en kompis for fly nedover til vår hovedstad. Vi kom nedover på fredagskveld slik at vi skulle ha god tid i byen. Dagene fram til søndag ble brukt til å utforske byen, drikke pils og gjøre seg bedre kjent rundt Oslo Spektrum slik at vi skulle være best mulig forberedt til konserten. Vi møtte forresten Stig Morten på flyplassen på Værnes før vi skulle sette oss på flyet. Det var morsomt å høre han fortelle om sitt møte med Mark og Dire Straits musikk engang på 90-tallet.

Vi møtte Torbjørn fra Lillehammer noen timer før konserten bak Oslo Spektrum. Ikke lenge etterpå kom Daniel fra Oslo også. Vi ble stående der i håp om å få ett blikk av våre helter når de ankom Spektrum i sine fete Mercedecer. Der fikk vi øye på Martina fra Tyskland som reiser land og strand for å følge Mark sammen med Joos fra Nederland som vi kjente igjen fra forumet på MK News. Det var veldig morsomt å spennende å møte de to mens vi stod der forventningsfulle å venta på at Mark og gutta skulle komme forbi oss der. Det ble derimot en skuffelse da vi forsto at de allerede hadde kommet før oss. Vi kontakta en sikkerhetsvakt som jobba under Spektrum og spurte om han ville ta kontakt med sjåførene til Mark slik at de kunne fikse ett møte for oss. Men ingenting skjedde.

Vi gav opp etterhvert i og med at konserten snart skulle begynne. Hele gjengen hadde billetter ved inngang 1 så vi sprintet inn til området der de blant annet solgte t-skjorter, hettegensere og tour-hefte for å bruke noen lapper der. Det er alltid en herlig følelse å komme inn i Oslo Spektrum, man er full av forventing og man føler ett felleskap med likesinnde i alle aldersgrupper. Fantastisk følelse. Salen ble kjapt fylt opp og snart begynte det å sive ut røyk på scena samt at lyset ble dempet. Endelig var det hele i gang!!

Mark steg fram sist av bandet og speidet utover salen med sitt sedvanlige smil om munnen til stor begeistring fra salen. Det hele ble åpnet med «Cannibals» fra Golden Heart albumet som kom i 1996. Ellers var setlista den samme som i Amsterdam på den første konserten i årets KTGC-tour.

Mark og bandet var i storform og publikum ble revet med og viste sin begeistring med stående applaus etter den herlige gitarsoloen i Sultans of Swing. Mark ble nesten satt ut der han stod og mottok hyllesten i over 1 minutt fra ett publikum i ekstase. Da det hadde roet seg litt kom den sedvanlige «Thank you» med ett smil om munnen. I løpet av denne turneen ble det gjort forbud mot filmopptak på Mark sine konserter fordi det ble en forsstyrrende faktor for andre publikummere. Likevel var det en som satt rett bak oss som filmet en liten stund med sin mobiltelefon. Det forstyrret ingen, men likevel presterte en koloss av en sikkerhetsvakt å stille seg foran scena å peke å fekte mot han. Da ble Mark forbanna og gikk fram på scenekanten mens han ropte «YOUUU» og fektet med armene til sikkerhetsvakta. Hele salen eksploderte i latter og klapping mens sikkerhetsvakta gikk med halen mellom beina og forvant helt. Mark bare fortsatte med sangen. Stort øyeblikk! 🙂

Helt tilslutt da Mark hadde begynt på ekstranumrene skjedde det enda flere ting som skulle gjøre kvelden spesiell. Han hadde akkurat gjort unna introen til «So Far Away» og skulle til å begynne med vokalen. Men det viste seg at mikrofonen ikke virket så han ropte «sing» til oss i salen. Publikum svarte med å synge to vers alene mens Mark veivet med armene. Deretter gikk han lenger bak på scena og prøvde en ny mikrofon men heller ikkeden  virket med det samme. Mark bare smilte og lo mens hele salen sang med. Ved sida av scena sto Paul Crockford og gitarteknikerene til Mark å lo. Tilslutt ble det endelig lyd på mikrofonen og Mark kunne avslutte konserten med en rocka versjon av «Going Home» fra filmen Local Hero.

Med sliten stemme og svett t-skjorte gikk ferden vår til Egon for pizzakjøp og deretter på hotellet for å lade opp batteriene og pleie en voksende flyskrekk før avgangen til Bergen neste dag. Makan til konsert har ikke jeg opplevd. Jeg svever fortsatt i Mark sitt musikalske univers…

Setliste:

 1. Cannibals
 2. Why Aye Man
 3. What it Is
 4. Sailing to Philadelphia
 5. True Love Will Never Fade
 6. The Fish and the Bird
 7. Hillfarmer’s Blues
 8. Romeo & Juliet
 9. Sultans of Swing
 10. Marbletown
 11. Daddy’s Gone to Knoxville
 12. Postcards from Paraguay
 13. Speedway at Nazareth
 14. Telegraph Road
 15. Brothers in Arms
 16. Our Shangri-la
 17. So Far Away
 18. Going Home

[nggallery id=15]