Press "Enter" to skip to content

Joakim Serrano – Oslo Spektrum 2008

Joakim opplevde Mark Knopfler i Spektrum i 2008. I den anledning hadde han en litt spesiell opplevelse. Her er hans historie:

Jeg så det var en stor kloss av en vakt som sto og speida fra siden, og tenkte at det kunne være på meg pga mobilen lyser litt rødt foran når jeg filmer. Samtidig tenkte jeg at det ikke er til sjenanse for noen da jeg (tror jeg, vet ikke hva de bak meg mener) holder mobilkamera i «min» høyde altså ikke høyere enn mitt eget hode. Vi sitter ganske nærme scenen, rad 4, og ser rett på MK. Denne samme vakta kommer da og steller seg rett foran MK, som har starta introen til Speedway, og veiver med armene og lager et «kutt» tegn over halsen. Hvoretter MK stopper spillinga og ber han flytte seg med et ganske (oppfatter jeg) irritert «YOU» og han vifter vakta bort. Så fortsetter MK introen på Speedway.

Dette var et stort øyeblikk for meg da jeg følte jeg ble støtta av MK, selvom jeg er klar over filmforbudet. Men jeg har fått oppleve så mange konserter gjennom for eksempel youtube, og disse konsertene og versjoner er unike fra kveld til kveld. Og for en som meg som elsker de ulike soloene og variasjonene fra kveld til kveld MÅTTE bare ha mine egne på tape!

Mitt første møte med Mark Knopfler var som de fleste andre gjennom Dire Straits, og det skjedde i en musikktime på barneskolen.
Det var et klipp fra Mandelakonserten, og jeg husker det som det var igår. MK spiller en solo, usikker på hva, og han har tunga halvt ute. Musikklæreren sier; ser dere tunga hans? Han stikker den ut når han konsentrerer seg. Det er noe jeg (tror jeg) aldri vil glemme.