Press "Enter" to skip to content

Vestlandshallen – 2008

KILL TO GET CRIMSON TOUR – VESTLANDSHALLEN
Mandag 21.april 2008
Av Kay Edvin Nessæther

Foto: Jarle Larsen

For sjuende gang besøkte Mark Knopfler Norge etter at Dire Straits ble oppløst tidlig på 90-tallet, og sjefen sjøl var i storform! De fremmøtte fikk se Knopfler dele ut slengkyss til flere i bandet når han introduserte bandmedlemmene ett stykke ute i konserten.

Konserten ble innledet med ”Cannibals” fra det første soloalbumet, «Golden Heart”, som kom ut i 1996, etterfulgt av åpningssporene på suksessen, «Sailing to Philadelphia» fra 2000. Vi fikk høre bare to sanger fra det nye albumet ”Kill to get Crimson” og det var låtene ”The fish and the bird” og ”True love will never fade”. I løpet av kvelden pøste Knopfler på med fem klassiske Dire Straits låter og fantastiske versjoner av ”Speedway at Nazareth”, for øvrig en av bandets største favoritter, samt ”Hill Farmers blues” og ”Marbletown”.

John McCusker er ett nytt medlem i Knopfler sitt eminente band. Han trakterte instrumenter som fløyte, fele og andre strenginstrumenter på en helt fantastisk måte, og skapte en helt nydelig atmosfære rundt sangene denne kvelden.

Det hele ble avsluttet med en rocka versjon av ”Going home” og dermed kunne 8000 fornøyde fans tusle hjem med ett salig smil om munnen denne vakre kvelden i Bergen.

Setliste:

 1. Cannibals
 2. Why Aye Man
 3. What it Is
 4. Sailing to Philadelphia
 5. True Love Will Never Fade
 6. The Fish and the Bird
 7. Hillfarmer’s Blues
 8. Romeo & Juliet
 9. Sultans of Swing
 10. Marbletown
 11. Postcards from Paraguay
 12. Speedway at Nazareth
 13. Telegraph Road
 14. Brothers in Arms
 15. So Far Away
 16. Going Home