Press "Enter" to skip to content

Biørn Arnesen – Norges mest komplette MK-samling?

Biørn Arnesen, alias Caferacer, har fulgt Mark Knopfler og Dire Straits tett siden «Sultans of swing» ble sluppet på singel i 1978, og samler på alt som utgis av singler, CDer og DVDer der Mark på et eller annet vis bidrar. Det er ikke umulig at 63-åringen fra Hvaler ved Fredrikstad sitter på Norges mest komplette samling av utgivelser relatert til Mark Knopfler. Hans største Knopfler-øyeblikk er et møte han fikk med Mark, Emmylou Harris og The Meet and Greet-band før konserten i Spektrum i 2006. Andre storfavoritter forøvrig er The Shadows og The Rolling Stones hvor platesamlingene også her er nærmest komplette. Her forteller Biørn litt om sin lidenskap for Mark Knopflers musikk:

Min fascinasjon for Dire Straits og Mark Knopfler ble for alvor vekket i 1978 da jeg hørte singelversjonen av ”Sultans of swing» på radio. Jeg trodde faktisk ikke  jeg hørte hva jeg hørte, men etter mange konserter i årenes løp har jeg fått bevist at jeg hørte riktig. Oppbyggingen av min platesamling eller ”discollection” som jeg kaller den, startet for alvor midt på åttitallet etter at ”Brothers in arms” hadde erobret musikkverdenen. Da hadde jo MK allerede startet å skrive filmmusikk og samtidig medvirke på andre artisters innspillinger.

For meg var det derfor ikke nok å bare samle på Dire Straits og MK’s band- og soloutgivelser. Her måtte det også samles og katalogiseres hva vår felles venn og gitarhelt virkelig bidro med ”all over the musicworld”. Etter over 25 års samlermani teller samlingen nå over 100 utgivelser hvor MK medvirker på album, singler eller DVD’er med andre artister. I tillegg inneholder samlingen selvsagt alt med Dire Straits, The Notting Hillbillies, Filmmusikk, Mark med Emmylou Harris og Chet Atkins, samt smått og stort fra både her og der.

Livet som samler av MK’s musikalske bidrag til verdensarven har likevel ikke ført meg opp i ”dire straits” (økonomiske vanskeligheter), men heller gjort at jeg til dags dato føler  meg ”get lucky” som har hatt denne lidenskapen/pasjonen i så  mange år.

For full oversikt over samlinga til Biørn kan du laste ned dette Word-dokumentet: Biørns Discollection